donderdag 29 oktober 2020

ONZE ZORG VERDIENT MEER DAN ALLEEN APPLAUS / Natonaal ZorgFonds

 ONZE ZORG VERDIENT MEER DAN ALLEEN APPLAUS 


Beste mensen, 

Na maanden van strijd werd er dinsdag eindelijk een voorstel aangenomen in de Tweede Kamer om zorgverleners een beter salaris te geven. Dat verdienen ze, maar is ook hard nodig om meer collega’s voor de zorg te werven. Nog geen 24 uur later laat het kabinet weten dat ze dit aangenomen voorstel niet gaan uitvoeren. Schaamteloos, een ander woord is er niet voor. Van applaus naar nog meer klappen in het gezicht van de zorg.

Op 5 september voerden de SP, PvdA en GroenLinks samen met de zorgvakbonden de grootste online demonstratie voor de zorg in Nederland ooit. De petitie voor een eerlijke beloning is ruim 120 duizend keer getekend. Er zijn heel vaak voorstellen ingediend in de Tweede Kamer, die telkens met één stem verschil door de coalitiepartijen werden geblokkeerd. Kamerleden van die partijen renden zelfs het gebouw uit toen het even leek dat het voorstel een meerderheid zou halen.

Zorgverleners werken met te weinig collega’s, soms zonder genoeg beschermingsmiddelen om veilig te kunnen werken. En die mensen laat dit kabinet in de kou staan. En niet alleen de zorgverleners: heel Nederland die zorg nodig heeft, nu of in de toekomst. Veel zorg wordt nu afgeschaald, omdat er te weinig zorgverleners zijn. Dit raakt ons allemaal. 

Maar de strijd stopt niet. In de Eerste Kamer is er ook een voorstel voor een eerlijke beloning ingediend. Daar wordt dinsdag over gestemd. Daarom is het nu nog meer tijd voor actie. Zodat zelfs de coalitie er niet meer onderuit kan om de mensen die werken in de zorg eindelijk de waardering te geven die ze verdienen.

Wil je meehelpen? 


Met vriendelijke groet,

Nationaal ZorgFonds