vrijdag 3 juli 2020

Verkorte Brandbrief Corona Maatregelen / Maaike van Stralen - 28/6/2020


Verkorte Brandbrief Corona Maatregelen
Maaike van Stralen - 28/6/2020


Goeiemorgen, vanochtend vroeg ontving ik een mail van Maaike van Stralen en zij houdt zich bezig met gezondheid.
Hierna de link waar je die brandbrief online kan lezen en eventueel ondertekenen: https://opendebat.info/brandbrief/

Hieronder stukken die ik belangrijk vind voor iedereen:

We weten allemaal wat Rutte ons voorspeld heeft: Totdat er een vaccin is, kunnen we niet terug naar normaal. Dat kan dus lang duren. Zie hieronder.

Maaike schrijft o.a.:

Brandbrief

Eergisteren is er een brandbrief verschenen vanuit een groep van ruim 80 artsen en physician assistants. Ik mocht deel uitmaken van deze groep.

Kort samengevat willen we middels deze brandbrief oproepen tot een open debat. Kernpunten van deze brief zijn:

- Wij als artsen hebben een eed afgelegd, waarbij we beloofd hebben om ons open en toetsbaar op te stellen. We kennen onze verantwoordelijkheid voor de samenleving. We willen de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen.

Vaccin

Ik heb afgelopen tijd veel vragen gekregen over hoe ik over het vaccin denk. Ik denk dat het nooit gaat lukken om een goed werkend vaccin op de markt te brengen. Het COVID-19 virus is namelijk geen DNA-virus, maar een RNA-virus. Het is nog nooit gelukt om voor een ziektebeeld dat uit RNA-virus bestaat een werkend vaccin te fabriceren. RNA virussen zijn o.a.: Ebola, Sicca, HIV. Voor al deze virussen bestaat nog geen vaccin. Het lukt niet omdat RNA-virussen heel veranderlijk zijn.

Uit onderstaande tabel blijkt dat men schat dat er na een jaar 26.000 verschillende Corona-varianten over de hele wereld zijn.

  
- Er is weinig bewijs voor het nut van sociale distancing op 1 tot 2 meter. Echter, social distancing heeft wel een duidelijk aantoonbaar negatief effect op de volksgezondheid. Ons inziens wordt er te weinig rekening gehouden met nevenschade aan de maatschappij en aan onze persoonlijke integriteit.

- Het huidige shamen, blamen en censureren van tegengeluid richting het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het overheidsbeleid, bijvoorbeeld van artsen die zich afvragen of een vaccin op een dergelijke korte termijn welDEoplossing is tegen COVID-19 en kritische vragen durven te stellen, is uitermate zorgelijk.

- De aangekondigde spoedwet, die een ernstige inbreuk op onze privacy met zich meebrengt en extreme strafmaatregelen met zich meedraagt, zal niet leiden tot verbetering van de volksgezondheid, waarvoor deze wet voor bedoeld is

- In deze tijd willen wij de aandacht samen richten op de toekomst, een toekomst waarin het COVID-19 virus een rol zal spelen. Want de COVID-19 situatie raakt ons allen.

- Deze brief gaat niet over waar de politieke besluitvorming ons gebracht heeft, maar over hoe we verder gaan. We willen de schade ten gevolge van het virus beperken, en ook de schade minimaliseren van de maatregelen en de intelligente lock-down. We denken aan niet / (te) laat geleverde non-COVID-19 zorg, de psychosociale consequenties, de nog niet te overziene totale zorgkosten en de economische schade.

Hydroxychloroquine

In de vorige nieuwsbrief schreef ik ook al over dit anti-malaria middel.  Eén van de werkingsmechanismen is dat het er voor zorgt dat het corona-virus niet kan binden aan de angiotensine-2 receptoren. Dat zijn receptoren die veel op longweefsel zitten en de toegangspoort vormen om binnen te dringen in de cellen van het longweefsel.

Een tweede werking is dat het een ionofoor is. Dat wil zeggen dat het in de celmembraam van lichaamscellen de ionkanalen voor zink open zet. Zink komt normaal wat moeilijk de lichaamscellen in. Hiermee gaat dat dan veel gemakkelijker. Zink zorg dat het virus niet meer kan repliceren (= vermenigvuldigen). 

Huisarts Rob Elens uit het Limburgse Meijel heeft geëxperimenteerd met dit middel. Hij heeft een mix van hydroxychloroquine, azitromycine (een antibiotica) en zink gebruikt, met goed effect. Hij heeft van 10 mensen het leven gered door deze middelen voor te schrijven. Binnen een paar dagen waren ze weer op de been, terwijl ze op het punt stonden om ingestuurd te worden naar het ziekenhuis. Dit was echter niet mogelijk omdat het ziekenhuis een opname stop had. Cruciaal is dat dit middel vroeg in het ziektebeeld wordt ingezet. Als men al opgenomen is in het ziekenhuis en het virus heeft al kunnen huishouden in het lichaam, dan is het lang niet zo werkzaam meer. De Inspectie van de Gezondheidszorg heeft Rob Elens echter op de vingers getikt en hij heeft zijn experiment moeten stoppen. Tot op de dag van vandaag mag hydroxychloroquine nog steeds niet in de eerste lijn gebruikt worden tegen COVID-19 terwijl er toenemend wetenschappelijk bewijs is voor de werking binnen de eerste lijn. Rob Elens strijdt nog immer verder om het middel wel weer beschikbaar te krijgen voor de eerste lijn in NL. Teken zijn petitie: https://zelfzorgcovid19.nl/petitie/

Quercetine, een natuurlijk alternatief voor hydroxychloroquine

Quercetine heeft een vergelijkbare werking als hydroxychloroquine. Het is namelijk ook een ionofoor. Het zorgt er voor dat zink gemakkelijker de lichaamscellen in komt, zodat het virus stopt met vermenigvuldigen.  Daarnaast is het een krachtige immuunsysteembooster. Het mooie is dat quercetine wel vrij beschikbaar is.

Quercetine zit in: vlierbloesem, kappertjes, lavas, schil van een rode appel, bosbessen, knoflook

Eet dus rijkelijk van deze voedingsmiddelen.

Mocht het echter wel lukken om een vaccin te fabriceren, laat het dan nooit bij je zelf in spuiten. We weten dus helemaal niet wat de bijwerkingen van vaccins zijn die uit RNA-virussen bestaan. Daarnaast  kost de ontwikkeling van een vaccin voor een nieuw ziektebeeld normaal gesproken tussen de 10 en 15 jaar. Het zou dus wel heel wonderlijk zijn als er nu opeens binnen een jaar een goed werkend vaccin zou liggen. Dat vaccin is dan in ieder geval niet goed getest. Ik laat mij niet gebruiken als proefkonijn in ieder geval.

Een ander opvallend bij-effect van de coronacrisis is, dat in landen waar het vaccineren van zuigelingen tijdelijk is stil gelegd vanwege de Corona-maatregelen, een dramatische daling aan kindersterfte wordt gezien. Vaccinaties zijn dus niet onschuldig!
Zie:  https://www.xandernieuws.net/algemeen/zuigelingensterfte-historisch-laag-nu-er-enkele-maanden-minder-gevaccineerd-is/
 ________________________________________

Praktische tips:

Mijd junkfood: Geraffineerd voedsel met transvetten, suiker en kunstmatige additieven  kan ons immuunsysteem ernstig verzwakken, waardoor we kwetsbaarder worden voor infecties. Ook pieken in de bloedsuikerspiegel kunnen tijdelijk het immuunsysteem verzwakken. Laat de komenden maanden chips, koek, snoep en andere snacks achterwege en kies voor onbewerkt voedsel. Eet veel groenten en fruit!

 Verhoog de inname van omega-3-vetten ter verbetering van iedere celfunctie. Voedingsmiddelen met omega-3: vette vis, lijnzaad(olie), chia-zaad. Effectief snel je omega- 3 vetzuren verhogen: suppleer met visolie. Verhoog ook de inname van middellange keten vetzuren, bv. in de vorm van kokosolie.

 Cruciaal is het om regelmatig goed je handen te wassen om verspreiding tegen te gaan. Was je handen minimaal 20 seconden en ook tussen je vingers. Raak tussentijds je mond, neus en ogen zo min mogelijk aan.

 Drink 1,5 - 2 liter water per dag

 Ga regelmatig naar buiten, al is het maar in je eigen achtertuin, beweeg in de frisse buitenlucht! Doe geen intensieve work-outs of topsport. Dit ondermijnt enorm het immuunsysteem. Normaal matig intensief bewegen.

 Zorg voor voldoende slaap.

 Haal bewust en rustig adem. Ons immuunsysteem raakt verzwakt als de ademhaling ontregeld raakt. Er gaat tekort zuurstof naar de lichaamscellen. Buteyko ademtraining is bewezen immuunversterkend. Kijk op: www.gripgeeftkracht.nl of neem contact op met Mariska Nuyens: 06-42614104. Zij doet ook consulten via skype.

Doe aan koude training á la Wim Hofman -> begin anders eerst met de laatste minu(u)t(en) koud douchen. Zet de verwarming in huis een graadje lager.

Mocht je Corona krijgen, voer dan onmiddellijk de vitamine C inname op naar 6 - 8 keer per dag. In het begin zelfs om het uur. Doe dit met ontzuurde vitamine C (= Ester C, gebufferde vitamine C  of de liposomale vitamine C), anders krijg je maag- darmbezwaren. De meeste mensen verdragen niet meer dan 3 gram zure vitamine C per dag.

Deze nieuwsbrief mag naar hartelust gedeeld worden.

Energieke groet,
Maaike van Stralen