vrijdag 31 juli 2020

"Er is geen bewezen effectiviteit" - Nederland weigert het dragen van een masker in het openbaar te verplichten. / by Tyler Durden - Fri, 07/31/2020 - 04:15

"Er is geen bewezen effectiviteit" - Nederland weigert het dragen van een masker in het openbaar te verplichten.
by Tyler Durden - Fri, 07/31/2020 - 04:15

Amerikaanse volksgezondheidsdeskundigen, onder leiding van Dr. Anthony Fauci, hebben de afgelopen maanden geworsteld om een specifiek verhaal onder het publiek door te drukken: Het dragen van een masker beschermt je niet zozeer tegen besmetting met SARS-CoV-2, maar als je geïnfecteerd bent, kan het dragen van een masker je ervan weerhouden het virus aan iemand anders door te geven.

De mainstream media heeft deze beweringen ondersteund met vage verwijzingen naar "wetenschap" en "onderzoek", terwijl een coalitie van beroemdheden en progressieve activisten hebben geprobeerd om iedereen zwart te maken die twijfelt aan dit verhaal - of, erger nog, weigert om wanneer dan ook een masker te dragen buiten hun huis - als een "ontkenner".Welnu, als iedereen die sceptisch staat tegenover "maskers redden levens, punt" een "ontkenner" is, hoe verklaar je dan het besluit van de Nederlandse regering om het dragen van een maskers te weigeren (de enige plaats waar maskers in Nederland gedragen moeten worden is op het openbaar vervoer).

Op donderdag meldde Reuters dat de Nederlandse regering de dag ervoor had besloten dat zij het publiek niet zou adviseren om maskers te dragen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, omdat de effectiviteit ervan nog niet is bewezen.

Het besluit werd aangekondigd door de Nederlandse minister van Medische Zorg Tamara van Ark na een evaluatie door het Nationaal Instituut voor Volksgezondheid. Na een heropleving van gevallen in de afgelopen week of zo, heeft de Nederlandse regering besloten om in plaats daarvan te streven naar een betere naleving van de sociale afstandsregels.

"Omdat er vanuit medisch oogpunt geen bewezen effectiviteit van maskers is, heeft het kabinet besloten dat er geen nationale verplichting zal zijn voor het dragen van niet-medische maskers", aldus Van Ark.

Veel Europese landen hebben maskers verplicht gesteld in/binnen openbare winkels en op drukke buitenplaatsen. De VS heeft over het algemeen het voorbeeld gevolgd, hoewel sommige overijverige gouverneurs en lokale ambtenaren ook eisen dat mensen maskers dragen in de meeste outdoor-scenario's, zelfs als ze niet in een grote menigte zijn. En NY Gov Andrew Cuomo heeft toegezegd een "onderzoek" te starten naar een "drive thru" concert op Long Island waar de Chainsmokers en "DJ D-Sol" voor vermaak zorgden. Dit, ondanks het feit dat een groeiend aantal onderzoeken en ervaringen suggereren dat buitenbijeenkomsten geen groot risico op verspreiding met zich meebrengen. Een goed voorbeeld: Cuomo en burgemeester de Blasio staan toe dat de protesten onverminderd doorgaan, zonder enige twijfel, ondanks het ontbreken van bewijs om te suggereren dat COVID-19 zich zorgen maakt over uw persoonlijke politiek.

Vorige week heeft het nabijgelegen België gezichtsmaskers verplicht gesteld in meer openbare plaatsen, en in Engeland zijn ze verplicht geworden in winkels.

Zelfs president Donald Trump heeft zijn masker opgezet, waarbij hij zijn enorme ego heeft ingeslikt en een masker voor de pers heeft opgezet.

In Nederland zijn maskers echter alleen verplicht in het openbaar vervoer. En Van Ark en haar collega's in de regeringscommissie zijn niet de enige deskundigen die zich afvragen of maskers wel iets bijdragen. Ook Anne Wensing, viroloog van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, heeft zich afgevraagd of maskers "eigenlijk wel iets extra's bijdragen".

De Nederlandse overheid staat erop dat zij het advies van de deskundigen van het zogenaamde Outbreak Management Team, dat niet gelooft in het algemeen gebruik van maskers, strikt opvolgt.

De Nederlandse viroloog Jaap van Dissel van het Nationaal Instituut voor Volksgezondheid en Milieu zei woensdag dat maskers kunnen leiden tot een "vals gevoel van veiligheid". Bij het dragen van maskers volgen mensen misschien geen andere sociale afstandsregels, zoals het bewaren van hun afstand, die ook helpen om verspreiding te voorkomen.

Het dragen van maskers kan ook mensen ertoe aanzetten om hun gezicht vaker aan te raken, waardoor ze het risico lopen zichzelf per ongeluk te besmetten terwijl ze hun maskers aanpassen.

Zowel in België als in Nederland is het gelukt om de curve af te vlakken. Het is echter duidelijk geworden dat het  weer naar boven kantelt.

Zoals Politico aangeeft, zijn er ook vragen over de rechtmatigheid van het verplicht dragen van een masker.

Bovendien zijn de juristen in het land sceptisch over de wettigheid van verplichte maskers. Een hoogleraar in de rechten, Jan Brouwer, vertelde NRC dat een wijdverbreid maskermandaat in strijd is met de grondwet. Volgens Brouwer en andere deskundigen moet er een aparte wet op de maskers komen om deze regeling mogelijk te maken.

Maar critici beweren dat het bewijs voldoende is om maskers te implementeren op plaatsen zoals kappers, meldt de NOS. In een brief aan premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge roept een groep deskundigen, waaronder epidemioloog Arnold Bosman, op tot snelle actie.

De Belgische viroloog Marc Van Ranst waarschuwde ondertussen de Nederlandse regering woensdag dat zij maskers verplicht zal moeten stellen op drukke plaatsen als de Nederlanders een volledige lockdown willen vermijden.

"Net als in België neemt de corona-curve in Nederland sinds 10 juli toe", vertelde hij de lokale media. "Als het aantal infecties blijft stijgen, kun je een gelaatsmaskerverplichting niet vermijden."

In de afgelopen week zijn in Nederland bijna 1.400 nieuwe COVID-19 gevallen gemeld, oftewel 342 meer dan de voorgaande week.

Degenen die erop staan dat maskers de uitbraak kunnen stoppen (ja, veel Amerikanen hebben zich blijkbaar in dit idee ingekocht, ondanks weinig bewijs om het te staven) zouden er baat bij kunnen hebben om na te denken over de manier waarop we daar naartoe gaan. Zoals Politico meldt, is de wetenschap rond het dragen van een gezichtsmasker in de gemeenschap tijdens de pandemie geëvolueerd. In maart zei de WHO dat gezonde mensen geen maskers hoeven te dragen tenzij ze voor een ziek persoon zorgen.

Begin april veranderde de WHO haar standpunt en zei dat in landen waar andere preventieve maatregelen moeilijk te nemen zijn, het wijdverbreide gebruik van maskers nuttig zou kunnen zijn. Daarna heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding een nieuwe aanbeveling gedaan om maskers te ondersteunen. Vorige maand heeft de WHO een advies uitgebracht waarin wordt gesuggereerd dat in het openbaar gedragen maskers kunnen helpen de verspreiding van het virus tegen te gaan. Tijdens de eerste dagen van de uitbraak zagen sommige landen, zoals Tsjechië en Slowakije, veelbelovende resultaten toen ze het dragen van een masker verplicht stelden. In april en mei gaven Griekenland, Spanje en Duitsland opdracht tot het dragen van maskers in ruimtes waar sociale afstandelijkheid onmogelijk was - waaronder winkels.

Uit onderzoek blijkt dat maatregelen voor sociale distantiëring, waaronder het selectief dragen van maskers, helpen om de verspreiding van de uitbraak te vertragen. Maar het idee dat "de wetenschap" heeft bewezen dat het dragen van maskers in het openbaar de drager en/of - nog belangrijker - onschuldige omstanders kan beschermen, is gewoonweg niet waar.

Dat roept de vraag op: Waarom is de media zo vastbesloten om het als feit te verkopen - en iedereen aan de kaak te stellen die zich afvraagt als demente lullen of, erger nog, als zelfvernietigende slangenverkopers - als een afwijkende mening nog steeds zo duidelijk gerechtvaardigd is?

Bron: ZeroHedge

vertaling: Martien - wakkeremensen.blogspot.nl


   

Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

In Liefde en Licht, Ine & Martien