maandag 13 april 2020

Arts over #corona virus, niemand durft nog te zeggen: Stop, er is niets aan de hand / 7 april 2020 / robvellekoop

Arts over #corona virus, niemand durft nog te zeggen: Stop, er is niets aan de hand
7 april 2020 / robvellekoop

foto 123rf
Dr Wolfgang Wodarg durft zich als een van de weinige artsen kritisch uit te laten over de crisis die is ontstaan rond het corona virus. Hij legt glashelder uit hoe virussen zich ontwikkelen, hoe lang het corona virus al bekend is, wat hun aandeel is in de 100 types die er zijn, hoe de huidige test is ontwikkeld en op welke verkeerde manier erop vertrouwd wordt. Ook staat hij stil bij de oversterfte en tot slot legt hij uit dat we midden in het sprookje van de koning zonder kleren zitten. We laten Dr Wodarg aan het woord.

Ieder jaar

“Wereldwijd hebben we ieder jaar nieuwe virussen. Deze virussen moeten zich veranderen, omdat ze anders door het immuunsysteem worden  herkend en ons niet ziek kunnen maken of zich kunnen vermenigvuldigen. Vandaar dat we ieder jaar nieuwe varianten hebben.”

Glasgow

“Er zijn ongeveer 100 verschillende type virussen, die voortdurend veranderen. Tot nu toe maakte het ons niet uit welke virussen griep veroorzaakten of ziekte of hoe je het ook wil noemen. Er is verschillende jaren onderzoek gedaan in Glasgow. Daar probeerden ze de beschikbare tests uit.
Ze bekeken misschien 8 a 10 verschillende virussen en het corona virus zat daar altijd bij.
Van 2005-2013 checkten ze virussen die voorkomen bij ademhalingsziekten. Bij acute ademhalingsziekten zijn normaal 7 tot 15% corona virussen betrokken. Een groot aandeel van deze virussen is normaal.”


Grafiek. In het groen het coronavirus