donderdag 3 oktober 2019

Kruiden voor fibromyalgie:/ Door Marcelius

Kruiden voor fibromyalgie:
Door Marcelius

Kruiden kunnen fibromyalgie helpen verlichten door het verminderen van de tederheid in het bot weefsel, het verbeteren van het immuunsysteem en daarmee het verminderen van de pijn.

Sint Janskruid wordt meestal genomen om te ontspannen en stress te verlichten en het werkt als een pijnstiller bij ernstige pijn. Vermoeidheid is een veel voorkomende klacht bij alle fibromyalgie patiënten.

Siberische ginseng is een super energiek kruid dat kan zorgen dat je je actiever en zeker minder vermoeid gaat voelen. 

Kurkuma is ook pijnstillend en 300 tot 600 mg per dag kan heel effectief zijn. Kurkuma werkt NOG beter als je dit samen neemt met piperine (zwarte peper).

Calendula in relatief hoge doses en kan oraal ingenomen worden en helpen de symptomen van fibromyalgie verminderen en onderdrukken.

Knoflook is een zeer effectieve detoxifier en helpt bij het verbeteren van het immuunsysteem.


Ginkgo biloba kan de bloedsomloop verbeteren en verhoogt het geheugen en het functioneren van de hersenen. Duivelsklauw en wilgenbast zijn over het algemeen gebruikt voor de behandeling van zwellingen en ontsteking bij patiënten die lijden aan reuma.

Gember is ook een goed alternatief voor pijnstillers. Het eten van veel groene groenten en een vezelrijk dieet kan helpen bij mensen die lijden aan fibromyalgie maar zou de dagelijks norm van iedereen moeten zijn. Een goed proteïne dieet wordt aanbevolen, met veel noten en mager vlees, vis en gevogelte. Onthoud je van alcohol en cafeïne daar ze stress en pijn vergroten en je normale slaappatroon verstoren.

Veel (bron) water is de beste ontgifter dat helpt bij het verwijderen van toxines uit uw lichaam. Drink daarbij veel verse vruchtensappen die de energie bevatten die meestal verloren gaat bij patiënten met fibromyalgie. Deze patiënten vermijden over het algemeen oefeningen daar ze de pijn verhogen, maar een eenvoudig oefening na raadpleging van een arts is goed om je botten en spieren soepel te houden en je immuunsysteem te verbeteren.

Wandelen, zwemmen en yoga zijn ideale oefeningen.

Raadpleeg altijd een arts bij gebruik van medicatie zoals Sint Janskruid!

Marcelius Medium Healer

Vak literatuur