vrijdag 25 oktober 2019

De kracht van Manuka honing! / Door Marcelius

De kracht van Manuka honing!

Door Marcelius

Waarom heeft honing een ontsmettende werking?

Diverse studies hebben aangetoond dat bepaalde stoffen in Manuka honing een antibacteriële en antioxiderende werking hebben.

Manuka honing voorkomt infecties door eiwitten op te lossen die bacteriën nodig hebben om zich te kunnen vermenigvuldigen.

De honing kan ook worden gebruikt om wonden schoon te maken. Het enzym glucoseoxidase, dat in Manuka honing wordt gevonden, activeert de omzetting van glucose tot gluconzuur en waterstofperoxide. Niet schadelijk voor de huid, maar genoeg om sommige bacteriën te doden.

Infecties

Waterstofperoxide heeft een desinfecterend effect en wordt onder andere gebruikt als ontsmettingsmiddel. Alle honingsoorten bevatten glucoseoxidase, maar in Manukahoning wordt het enzym in grotere hoeveelheden gevonden.

Zelfs als de honing wordt gemengd met een stof die de vorming van waterstofperoxide blokkeert, heeft hij nog steeds een sterke antibacteriële werking.

Manuka honing bevat naast glucoseoxidase namelijk ook methylglyoxaal, een stof die bepaalde infecties helpt voorkomen, waaronder infecties met Streptococcus, E. Coli, MRSA en nog een aantal andere potentieel gevaarlijke infecties. Methylglyoxaal komt van nature in honing voor, maar wordt in Manuka honing in hogere concentraties aangetroffen.

Suiker

Honing werkt verder als natuurlijk antibioticum vanwege de hoge concentraties aan suiker, zodat sommige bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen. Honing bevat ook een antibacterieel eiwit, Bee defensin-1 genaamd, dat tevens een functie in het afweersysteem van bijen vervult.

De hoop is dat uit honing stoffen kunnen worden gewonnen die bruikbaar zijn als antibioticum. Steeds meer bacteriën zijn resistent geworden tegen de bestaande antibiotica.

Waar helpt honing nog meer tegen?

Bij verkoudheden, keelpijn, verminderde weerstand, allergieën, infecties, maagproblemen, bloedarmoede en stijve gewrichten.

1 lepel honing is tegen deze kwalen een probaat medicijn.

Helende effecten van honing:

Een natuurlijk antibioticum

Honing een probaat middel tegen alle schadelijke bacteriën

Honing als ontsmettingsmiddel

Honing is een oer-oud medicijn

Honing om uw immuniteit te verhogen.

Honing is een Antiviraal middel


Marcelius

Vakliteratuur

marceliusmediumhealer.nl