vrijdag 20 september 2019

Voeding kleur & chakra's, / Door Marcelius

Voeding kleur & chakra's,
Door Marcelius

We kunnen de kleur trillingen waaraan ons lichaam behoefte heeft ook in balans brengen door het eten van juiste voedingsproducten. Elk voedingsmiddel heeft een specifieke kleur en oefent rechtstreeks invloed uit op ons energieniveau uit door de organen waarop het inwerkt en de spirituele energieën van de chakra’s te stimuleren.

Rode     producten voor energie en aarding (wortel chakra) Tomaten, aardbeien, rode paprika en appels bevatten veel ijzer en kunnen daardoor het uithoudingsvermogen en de vitaliteit vergroten.

Oranje  producten voor een goede spijsvertering (heiligbeen chakra) Sinaasappelen, mandarijnen, gele paprika, wortels, eigeel zijn rijk aan enzymen die een gezonde eetlust en spijsvertering bevorderen.

Gele      producten voor reiniging (zonnevlecht chakra) Citroenen, gele paprika, bananen, ananas, mais, noten en zaden, en roomboter helpen het lichaam te ontgiften, vooral de lever, milt, galblaas en pancreas.


Groene producten voor een sterk hart (hart chakra). Druiven, kiwi, broccoli, sla, komkommer en erwten bewerkstelligen de harmonie in het lichaam. Groen is de kleur van evenwicht scheppende energie en is belangrijk in uw dagelijkse voeding.

Blauwe en indigo producten voor koestering (keel chakra). Bosbessen, pruimen, vlierbessen, olijven, pruimen en jeneverbessen. Blauw en indigo producten verkoelen en kalmeren het lichaam en bevorderen de slaap.

Violette producten voor creatieve ideeën (kruin chakra). Bramen, paarse druiven, aubergines, paarse uien, kool, rapen. De epifyse heeft de energie van violette producten nodig voor het stimuleren van de spirituele en creatieve regio’s in het lichaam. Meer violet voedsel eten kan helpen innerlijke kennis en de intuïtie te ontwikkelen.

Chakra’s belicht.Eerste chakra:     Rood
Het rood symboliseert de levenskracht van de basis chakra, Deze kleur staat voor doelgerichtheid voor moed, uithoudingsvermogen, wilskracht en doorzettingsvermogen.

Tweede chakra:  Oranje
Het oranje van de levenskracht toont een onderbuik chakra dat staat voor gezondheid, jeugdigheid, vrolijkheid, behulpzaamheid, tederheid en mededogen.

Derde chakra:     Geel
Het geel van de wijsheid laat de zonnevlecht zien. Derde chakra, met inzicht, een beter oordeelsvermogen, wijsheid en geestelijke verlichting.

Vierde chakra:    Groen
Het groen van de harmonie laat de hart chakra zien van begrip in stabiliteit, grootmoedigheid, evenwichtigheid en vitaliteit.

Vijfde chakra:     Blauw
Het blauw van de inspiratie laat de keel chakra zien voor rust en kalmte, vertrouwen, geloof, waarheid.

Zesde chakra:     Indigo
Het indigo van de intuïtie laat het derde oog als zesde chakra zien. Het staat voor integriteit, loyaliteit het bewustzijn van hogere niveaus, het vermogen tot buitenzintuiglijke waarneming en het begrip van de wetten van de kosmos.

Zevende chakra: Violet
Het paars van de spirituele energie laat het kruin chakra zien vol van offerbereidheid en het verlangen naar loutering en onbaatzuchtige dienstbaarheid aan de medemens.

Edelstenen, kleuren & Balans


Eerste chakra basis:             Rood  Rode Jaspis, granaat

Tweede chakra heiligbeenOranje  Carneool, calciet

Derde chakra zonnevlechtGeel  Citrien, calciet

Vierde chakra hart:              Groen  Aventurijn, jade

Vijfde chakra keel:               Blauw  Chalcedoon, lapis lazuli

Zesde chakra derde oog:      Donker blauw/Indigo  Sodaliet, fluoriet

Zevende chakra kruin:         Paars amethist , paars fluoriet