Even over knoflook.......
Door
Marcelius
Eeuwenlang hebben culturen knoflook
gebruikt om een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen te behandelen,
variërend van infecties en spijsvertering tot hartaandoeningen en artritis.
Zelfs Hippocrates, erkend als de vader van de moderne geneeskunde, schreef
knoflook voor veel ziekten voor. Moderne studies hebben sommige van die oude
gebruiken bevestigd en komen met veel meer, variërend van schoonheid tot
landbouw. Hieronder zijn enkele voordelen van het hebben van knoflook in je
leven.
Hart gezondheid
Hoewel er gemengde beoordelingen zijn
over de vraag of knoflook een positief effect op cholesterol kan hebben, lijkt
onderzoek aan te tonen dat knoflook een gunstig effect op de bloeddruk heeft.
Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat knoflook lagere hypertensie
aanvult bij mensen die al een hoge bloeddruk hebben. Onderzoekers denken dat
rode bloedcellen de zwavel in knoflook omzetten in waterstofsulfidegas, dat
vervolgens de bloedvaten uitbreidt, waardoor het gemakkelijker wordt om de
bloeddruk te reguleren, volgens de Cleveland Clinic.
Verkoudheid voorkomen en bestrijden
Wil je verkoudheid bestrijden met eten?
Boordevol antioxidanten kan knoflook een impact hebben in het koude en
griepseizoen. Maar het belangrijkste ingrediënt kan de fytochemische allicine
zijn, een antimicrobiële verbinding. Een Britse studie wees uit dat mensen die
allicine supplementen gebruikten 46% minder verkouden waren en sneller
herstelden van degenen die ze kregen. In een andere studie gepubliceerd in
American Family Physician, ontdekten onderzoekers in Indiana dat regelmatig
knoflook innemen het aantal verkoudheden kan verminderen, maar geen effect
heeft op hoe lang de symptomen aanhouden als je verkouden wordt.
Immuniteit boost
Vers en gekookt knoflook heeft
waarschijnlijk immuniteit verhogende krachten, meldt de Cleveland Clinic. In
laboratoriumstudies lijkt knoflook kankercellen te doden, en sommige
onderzoeken tonen vergelijkbare resultaten bij mensen. Volgens de Iowa Women’s
Health Study hadden degenen die regelmatig knoflook, fruit en groenten aten een
35% lager risico op darmkanker. Een expert review panel georganiseerd door het
World Cancer Research Fund en het American Institute for Cancer Research
concludeerde ook dat het regelmatig eten van knoflook een “waarschijnlijke”
beschermende factor was tegen dikke darm kanker. Andere vervolgstudies konden
echter niet dezelfde ondersteunende link aantonen.
Verbeterd diabetes management
In een analyse van negen klinische
onderzoeken met 768 patiënten met diabetes type 2, vonden onderzoekers
positieve resultaten bij degenen die knoflooksupplementen namen. Patiënten die
gedurende twee of drie maanden elke dag 50 tot 1500 mg knoflooksupplement
namen, hadden een significante verlaging van het niveau van nuchtere
bloedglucose.
Haar en huid
De antioxidanten, voedingsstoffen en
antibacteriële eigenschappen van knoflook hebben het een keuze gemaakt voor
haar- en huidverzorging. Sommige onderzoeken suggereren dat de allicine in
knoflook haaruitval kan helpen voorkomen en dat de natuurlijke antimicrobiële
eigenschappen haar en hoofdhuid gezond kunnen houden.
Marcelius Medium Healer
Vak literatuur