donderdag 17 mei 2018

Weekupdate Leefbewust: De week van Ron - 18 mei 2018


De week van Ron - 18 mei 2018

Waarschuwing
Deze kennis kan je bewustzijn blijvend vergroten

Beste verkenner,

Vorige week helaas geen column kunnen schrijven doordat ik op Koningsdag een ongelukkige val maakte in Zeist op de vernieuwde Slotlaan die al voor veel ongelukjes heeft gezorgd. In Zeist is men letterlijk de weg kwijt, ik heb de gemeente ook gewezen op een gevaarlijke situatie vlak bij farmaceut GSK. Er vallen namelijk al genoeg slachtoffers door farmaceuten en dit betreft een gevaarlijke bocht met gaten in de weg net bij hun toegangshek dus levensgevaarlijk voor motorrijders, de gemeente Zeist beloofde een spoedreparatie uit te voeren.

Wie ook de weg kwijt zijn, zijn de burocraten in Brussel. Na de schandalen met internet giganten als Facebook en Google vond men het tijd om een nieuwe privacywet door te voeren, maar blijkbaar hebben deze burocraten iets teveel tijd gehad en zijn ze totaal doorgeslagen qua eisen. Iedereen die een bestand heeft van klanten of leden moet ineens voldoen aan een waslijst van eisen. Van het ene uiterste naar het andere uiterste terwijl de wereld in brand staat.

Typisch een voorbeeld van hoe ambtenaren totaal kunnen doorslaan qua wetgeving. Dat grote organisaties aan strengere eisen moeten voldoen is prima, want juist daar zijn er veel misstanden en schandalen geweest en werd er op grote schaal misbruik gemaakt van data. Maar we weten ook van klokkenluiders dat juist die overheden op grote schaal onze privacy en rechten schonden, vaak samen met grote spelers op gebied van die verzamelde informatie. Nu gaat het Pentagon weer samenwerken met Google. De Russen dreven weer de app Telegraph in de hoek omdat ze toegang dat gecodeerde gesprekken eisten.