woensdag 9 mei 2018

WAAROM GEKWEEKTE ZALM EEN VAN DE MEEST GIFTIGE DINGEN IS DIE JE IN JE LICHAAM KUNT STOPPEN / 8 mei 2018 / door ALANNA KETLER

WAAROM GEKWEEKTE ZALM EEN VAN DE MEEST GIFTIGE DINGEN IS DIE JE IN JE LICHAAM KUNT STOPPEN
8 mei 2018 / door  ALANNA KETLER


Vis wordt al lang aangeprezen als een superfood door artsen, voedingsdeskundigen en specialisten uit de hele wereld. Veel mensen kiezen ervoor om geen vlees of andere dierlijke producten te eten, maar zijn trots op hun veronderstelde gezondheidsbewuste beslissing om wel vis te consumeren. Maar zoals met bijna al het andere dat zwaar wordt gepromoot in de media, er is iets verdachts aan de hand ...

Het valt niet te ontkennen dat het veel essentiële omega 3-vetzuren bevat waarvan bekend is dat ze goed zijn voor je hersenen. Velen beschouwen vissen als 'hersenvoedsel' als het gaat om hoe essentieel deze voedingsstoffen zijn voor de gezondheid van de hersenen. Helaas doen gekweekte vissen, met name zalm en tilapia, meer kwaad dan goed en naarmate het bewustzijn groeit, claimen veel deskundigen nu dat gekweekte vis een van de meest giftige voedingsmiddelen ter wereld is.

Wat is het probleem met viskwekerijen?

De visserij van vandaag staat voor een aantal problemen, zoals overbevissing, chemische verontreiniging en zelfs genetische mutatie van toxische blootstellingen. In Nicholas Daniels documentaire, "Fillet-Oh-Fish", wordt kritisch gekeken naar de viskwekerijen over de hele wereld en beschikt het over exclusieve, insiderbeelden van viskwekerijen en hoe ze werken. Volgens de producenten van de film is: "door intensieve landbouw en wereldwijde vervuiling  het vlees van de vis die we eten veranderd in een dodelijke chemische cocktail."

Helaas promoot Aquaculture zichzelf vaak als een duurzame oplossing voor overbevissing van de oceanen in de wereld. De realiteit is dat viskwekerijen eigenlijk meer problemen veroorzaken dan ze aan het oplossen zijn en nogmaals, het lijkt erop dat winstdraaien belangrijker is voor deze bedrijven dan daadwerkelijke duurzaamheid of bezorgdheid over het milieu.

Gekweekte zalm is een van de meest toxische voedingsmiddelen ter wereld


De hierboven genoemde film begint in Noorwegen en documenteert de chemicaliën die worden gebruikt in viskwekerijen. Kurt Oddekalv, een gerespecteerde Noorse milieu-activist, is ook van mening dat de zalmkweek een ramp is voor de menselijke gezondheid en het milieu.

Onder de zalmkwekerijen van de Noorse fjorden bevindt zich een laag afval van ongeveer 15 meter hoog en zoals je je kunt voorstellen, zit het vol met bacteriën, drugs en pesticiden. Omdat deze bedrijven in open water opereren, is de gehele zeebodem vernietigd en is de vervuiling die door deze bedrijven wordt veroorzaakt, niet beperkt. Een zalmkwekerij kan bijna 2 miljoen vissen in een vrij kleine ruimte houden en vanwege deze overvolle toestanden is de ziekte onder de vissen ongebreideld.

In een poging ziekten te voorkomen, worden verschillende pesticiden gebruikt en het lijdt geen twijfel dat als u deze vis eet, u ook deze pesticiden eet.

Toxicoloog, Jerome Ruzzin heeft enkele beweringen van Oddekalv bevestigd. Nadat hij een aantal verschillende voedingsgroepen heeft getest die in Noorwegen worden verkocht voor gifstoffen, heeft hij ontdekt dat gekweekte zalm de grootste hoeveelheid gifstoffen bevat, en in zeer grote mate. De gekweekte zalm was vijf keer meer toxisch dan enig ander voedingsproduct dat werd getest

Een  onderzoek, waarbij gekweekte zalm aan muizen werd gevoerd, liet zien hoe de muizen zwaarlijvig werden, met name met vet rond hun interne organen en ze ontwikkelden ook diabetes.

In de afgelopen jaren komt het bewijs dat diabetes wordt veroorzaakt door veel meer dan alleen suiker, met name giftige chemicaliën en luchtverontreinigende stoffen in het voedsel dat we consumeren, aan het licht en in dit geval leren we dat zalm die op deze manier wordt gekweekt onvermijdelijk veel meer gifstoffen zal bevatten dan die in het wild leven.

Verrassend genoeg zijn, zoals in de documentaire wordt opgemerkt, is de belangrijkste bron van toxische blootstelling aan de vis niet eens de pesticiden of antibiotica, maar het normale droge pelletvoer. Dit bevat een hele hoop andere giftige chemicaliën, waaronder dioxines en PCB's, de mens heeft deze vis nooit een kans gegeven.

Letterlijk, de lijst van alles wat er mis is met de gekweekte visindustrie gaat maar door, en als je er meer over wilt leren, raad ik je aan de onderstaande documentaire te bekijken.

Fillet-Oh-Fish



Dus, wat kunnen we doen?

Stop met het eten van gekweekte vis ten koste van alles! Dit is het meest effectieve wat u kunt doen om uw gezondheid te redden en deze sector te stoppen de oceanen en onze omgeving te vervuilen. Als je niet hebt besloten om te stoppen met het consumeren van dierlijke producten en nog steeds resoneert met het eten van vis, hou je vast aan wilde Atlantische zalm, zalm uit Alaska (die niet mag worden gekweekt) of neem je een nieuwe hobby en vis je eigen vis. Je kunt het verschil zien tussen gekweekte en wilde vis door zijn kleur, gekweekte vis is meestal erg bleekroze en wild gevangen is diep rood.

Wild gevangen zalm kan behoorlijk duur zijn, dus sardines en ansjovis kunnen een goed alternatief zijn voor hun voedingswaarde en duurzaamheid. Er zijn echter een aantal op planten gebaseerde alternatieven die je hersenen kunnen geven wat ze nodig hebben zonder het risico van toxische besmetting, deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, walnoten, spruitjes, chia, hennep en lijnzaad - wees er zeker van om biologisch te kiezen.

Het besparen van een paar dollars/euro's voor goedkopere vis is gewoon niet de moeite waard en als je uit bent in een restaurant of sushi eet, vraag dan of de vis gekweekt is en waar het vandaan komt. De enige manier om deze sector in zijn spoor te stoppen, is stoppen met ondersteunen en eerlijk gezegd moet dit illegaal worden gemaakt en naar alle waarschijnlijkheid, naarmate het bewustzijn groeit over dit enorme probleem, is het slechts een kwestie van tijd voordat dit zal gebeuren.

Veel liefde


vertaling: gezondontwaken.blogspot.nl