woensdag 7 maart 2018

De kracht van MSM! / 3 april 2013 • / Geplaatst 7 maart 2018

3 april 2013 •  / Geplaatst 7 maart 2018

MSM (MethylSulfonylMethaan), een natuurlijk zwavel als krachtig voedingssupplement!

Wat is MSM en waar komt het vandaan?

MSM is een afkorting voor MethylSulfonylMethaan Dit lijkt een moeilijk stukje chemie, maar in principe is het iets heel eenvoudigs. Het is een wateroplosbare substantie die wordt gevonden in al het leven op aarde: op aarde: planten, dieren, mensen, vissen, en zelfs in algen. MSM is een organische vorm van zwavel en het behoort onderdeel te zijn van onze voeding, want het vervult in ons lichaam een aantal essentiële functies. Het werkt samen in een complex geheel van vitaminen en mineralen die ervoor zorgen dat iedere lichamelijke functie uitgevoerd kan worden, van onze bloedsomloop tot ons voedselverteringsproces, het afweren van infecties en ons wondgenezingsproces.

MSM is een van de 3 soorten zwavelcomponenten die zowat 85 % van het zwavel in alle levende organismen uitmaken. Deze drie zwavelcomponenten zijn: 

1) MSM (MethylSulfonylMethaan)
2) DMSO (DiMethylSulfOxide)
3) DMS (DiMethylSulfide)

Het leven van deze drie, nauw met elkaar verbonden, substanties begint diep onder de oceaan. Daar groeit een microscopische plant (Emiliana Huxleyii) en deze stoot continue zwavelachtige substanties uit, die Dimethylsulfonium zouten heten. Deze zouten worden omgevormd tot DMS en komen zo aan de oppervlakte van de oceaan terecht. Daar verdampen ze. In de bovenste lagen van de atmosfeer vermengen ze zich dan met ozon en ultraviolet licht en worden omgevormd tot DMSO en MSM.

Meer lezen >>>

Aanverwant artikel: Behandeling artrose met MSM