woensdag 7 februari 2018

5 Voordelen van Deze 5 Theeën / 2 Februari 2018. / Wes Annac


Intuïtieve berichten door Wes Annac van zijn persoonlijke Blog
Het is om jullie geest te helpen te bevrijden en ook om met gezondheid te helpen.
5 Voordelen van Deze 5 Theeën
 2 Februari 2018.

Vaak aanbevolen als alternatief voor koffie, is thee niet alleen heerlijk maar ook gezond. Hoewel jullie in de meeste theeën vergelijkbare voordelen zullen vinden, hebben sommige hun eigen unieke effect op het lichaam. 

De theeën waar wij hier over zullen leren, kunnen bij van alles helpen van gezondheid van de botten tot preventie van kanker.

Als jullie denken dat deze drank het lichaam niet op zulke belangrijke manieren kan helpen, is er veel te leren. Ik deed het ook, maar na onderzoek van dit artikel besefte ik dat thee een beetje een wonderdrank is.

Het volgende zijn gezondheidsvoordelen van 5 verschillende soorten thee te beginnen met Groene Thee, één van de meest bekende varianten. ( en 1 Bonus)

1. GROEN

“Organic Facts” rapporteren dat zoals veel theeën, groene thee afkomt van de plant genaamd Camellia sinensis. Het wordt verwerkt op verschillende manieren

dan die van de tegenhangers; wij maken zwarte thee door het fermenteren van de theeblaadjes, wat de kleur verandert, de smaak verandert en opwekt, de niveaus verhoogt cafeïne (theïne) en tannine. Bij groene thee, stomen we of drogen we de blaadjes zonder ze te fermenteren, het ziet er groen uit wanneer het wordt bereid.
(1) Volgens “Organic Facts”, heeft groene thee de volgende gezondheidsvoordelen:
 • Gewichtsverlies: Groene thee helpt met gewichtsverlies door het beïnvloeden van enzymen die tryglyceriden vrijmaken van de vetcellen waar ze in werden opgeslagen. Dit helpt om “opgeslagen lichaamsvet vrij te maken”. (1) 
 • Voordelen voor bloedsuiker: Groene thee kan het bloedsuiker stabiel houden door insulineresistentie te helpen voorkomen. (1) 
 • Het verminderen van de secretie van insuline: Groene thee verbetert de insulinegevoeligheid in de cellen, dus de secretie van de insuline laag te houden als dat nodig is. (1) 
 • Het verminderen van ontstekingen: Groene thee vermindert de "Afscheiding van pro-inflammatoire chemicaliën", dus het verminderen van ontstekingen. (1) 
 • Het voorkomen van kanker: Groene thee vermindert de groei van nieuwe bloedvaten (vaatjes), vernietigt vrije radicalen en normaliseert cel- differentiatie. Dit helpt allemaal de groei van kanker te voorkomen. (1) 
2. ZWARTE

Samen met groene thee, is zwarte thee het meest populair. Het wordt meestal gemaakt tot een zoete thee en ik kan me voorstellen dat de meeste informele theedrinkers hier de voorkeur aan geven. Sommige weten misschien niet veel over de andere variaties van de plant Camellia sinensis, maar gelukkig heeft zwarte thee veel gezondheidsvoordelen.

Volgens “Organic Facts”, omvat dit:

 • Verlichting van Astma: Zwarte thee breidt de passage van lucht uit, maakt het voor astma patiënten makkelijker om adem te halen. De meeste warme vloeistoffen zoals thee staan erom bekend dat ze op zichzelf astma patiënten helpen. (2) 
 • Cholesterolverlaging: Uit een onderzoek van de “American Heart Association” bleek dat gebruikers van zwarte thee het slechte cholesterolgehalte verlagen, de belangrijkste oorzaak van “hartaanvallen en fatale aanvallen”. 
 • Studies hebben aangetoond dat het drinken van 3 of 4 koppen zwarte thee dagelijks, het risico van hartproblemen zal verlagen vergeleken met degenen die weinig tot geen thee drinken. (2) 
 • Verbetering van de spijsvertering: Zwarte thee heeft in overvloed tannines, evenals “andere chemicaliën” die het verteringssysteem helpen. 
 • Het kan ook helpen bij het genezen van “spijsverteringsstoornissen” vanwege de “ontstekingsremmende kwaliteit”. (2) 
 • Preventie van hart- en vaatziekten: voor hartpatiënten kan het dagelijks drinken van zwarte thee “helpen bij het herstellen van coronaire disfuncties van de slagader”. Het vermindert over het algemeen het risico voor het oplopen van een hartziekte voor iedereen die het drinkt. (2) 
 • Preventie van borstkanker: Zwarte thee en groene thee helpen de groei van borstkanker te voorkomen (vooral speciaal voor vrouwen in de pre-menopausale fase”). Het bevat theaflavins (antioxidanten), welke “(vernietigen) abnormale cellen in het lichaam” voordat zij schade kunnen gaan doen of kankerachtig kunnen worden. (2) 
“Organic Facts” merkt op dat bijna 80% van de mensen zwarte thee drinkt, het is vrijwel overal beschikbaar en we hebben veel verschillende “smaken en mengsels” om uit te kiezen. (2)

3. KAMILLE

Christina Sarich van “Natural Society” schrijft dat mensen van kamille houden vanwege de flavonoïden, met name chrysin.
Het Romeinse Rijk, het Oude Egypte en het Oude Griekenland behoren tot de culturen die het hebben gebruikt. (3)
Ze hadden gelijk om het te gebruiken, volgens Christina heeft het de volgende
voordelen:

 • Helpt met slapen: mensen hebben voor “eeuwen” kamille gebruikt bij slapeloosheid, aangezien het jullie zenuwstelsel kalmeert en verzacht, waardoor meer diepe en rustgevende slaap mogelijk wordt. (3) 
 • Helpt bij huidproblemen: kamille helpt om van eczeem, acne, allergieën en van andere huidproblemen af te komen. 
 • Helpt bij spierkrampen: Onderzoek in Engeland heeft vastgesteld dat het drinken van kamille de niveaus van glycine doet toenemen, wat helpt bij spierkrampen. (3) 
 • Helpt bij angst: Wij hebben vernomen dat mensen kamille gebruiken bijslapeloosheid, maar volgens het “Nutritional Supplement Educational Centre”, helpt het ook bij angst. De theorie is dat apigenine het “actieve ingrediënt” zou kunnen zijn die het anxiolytische en sedatieve effect produceert. Kamille kan jullie helpen na een zware dag. (4) 
 • Helpt bij diabetes: Christina schrijft dat kamille gekend is om te helpen bij hyperglycemie (hoge bloedsuiker), suikerziekte. (3) 
Volgens BBC Nieuws: Het (kamille) extract (toegepast op diabetische ratten)
bleek de bloedsuikerspiegel te verlagen en de activiteit van een enzym geassocieerd met de ontwikkeling van diabetische complicaties te blokkeren. (5)

4. OOLONG


Erin Pehlivan van “Life Hack” schrijft dat zoals groene, zwarte en vele andere theeën, Oolong wordt gemaakt van Camellia sinensis. Het is licht gefermenteerd en semigeoxideerd, wat de smaak ergens plaats tussen groene en zwarte thee.
De meest gekende vorm komt uit de Chinese provincie Fuljan, maar veel andere soorten van Oolong zijn beschikbaar. (6)

Hier zijn wat voordelen van Oolong volgens Erin:

 •  Helpt bij de spijsvertering: Als jullie cafeïne (theïne) kunnen verdragen, kan Oolong jullie helpen bij de spijsvertering. Door het spijsverteringskanaal te alkaliseren, vermindert het ontsteking voor patiënten met zuurreflex of problemen door zweren. Het kan ook bijdragen aan het kwijtraken van “slechte bacteriën” in de maag en wanneer het warm wordt gedronken, kan de rustige en zachte smaak jullie maag helpen zich meer beter te voelen. (6) 
 •  Voorkomt tandbederf: Oolong en groene thee beschermen de tanden tegen door bacteriën geproduceerd zuur. Oolong remt, hindert zuurproductie en bacteriegroei, tandbederf voorkomend en het opbouwen van tandplak. (6) 
 • Verhoogt metabolisme en ondersteunt gewichtsverlies: Oolong verhoogt het metabolisme tot twee uur nadat het is gedronken en het bevat polifenolen welke vetopbouwende enzymen hinderen. Wanneer jullie geen kunstmatige zoetmiddelen toevoegen, kan het helpen gewicht te verliezen. Wanneer jullie van zoet houden, kan er worden gebruikt honing, rijstsiroop, agavesiroop, stevia aangezien deze laag staan op de glycemische index. (GI) (6) 
 •  Stabiliseert bloedsuiker: Bloedglucosewaarden zijn hoger bij diabetes type 2. Onderzoek heeft ontdekt dat Oolong diabetespatiënten kan helpen, aangezien het bloedglucose doet afnemen “naar een gezonder niveau”. De antioxidanten helpen ook lichaamssuiker te metaboliseren. (6) 
 • Versterkt botten: Wanneer Oolongthee consequent wordt gedronken, is er een kleinere kans om botdichtheidverlies te verliezen aangezien jullie allemaal beter in staat zullen zijn om “mineralen te behouden” uit gezond eten. (6) 
5. WITTE

De Witte Thee Gids (White Tea Guide) vertelt ons dat witte thee de “minst bewerkte” thee is van allemaal. Het bevat ook de meeste antioxidanten.
Dit tezamen met andere factoren, heeft ertoe geleidt, de goede mensen van De Witte Thee Gids, te geloven dat dit “de ultieme Drank voor Gezondheid” zou kunnen zijn. (7)

Hier zijn wat voordelen volgens deze Witte Thee Gids:

 • Het verlagen van bloeddruk: Witte thee verdunt het bloed, helpt om slagaders beter te functioneren, helpt om bloeddruk te verlagen (en het gezond te houden), en beschermd tegen beroertes door het teweeg brengen van vaten die “sterk en gezond” zijn.
 • Versterkt botten: Onderzoekt heeft ontdekt dat meer botdichtheid aanwezig was bij drinkers van witte thee dan bij niet-drinkers hiervan. Witte thee kan dus ook helpen bij botontkalking, evenals artritis. (7)
 • Het verlagen van cholesterol: Witte thee heeft veel catechinen, wat een groep is van antioxidanten gekend voor het reduceren van cholesterol. Alhoewel cholesterol nodig is voor goede gezondheid, zijn er twee typen. Goed en slecht. Witte thee helpt de goede en vecht tegen de slechte. Volgens de Witte Thee Gids: “Dit helpt verharding van de slagaders te voorkomen en blokkade van de bloedstroom.” (7) 
 • Antibacteriële en antivirale voordelen: Witte thee doodt bacteriën en virussen en de antioxidanten helpen om het “hele immuunsysteem te harmoniëren”. Dit beschermt tegen verschillende ziekten, helpt bij verkoudheid en griep en het kan symptomen van HIV verminderen. (7) 
 • Het hart te beschermen: Witte thee helpt het hart (evenals het “gehele circulatiesysteem”, door bloed te verdunnen, cholesterol te verminderen en de bloeddruk te verlagen. Volgens onderzoek, zou je 5% minder kans hebben om te overlijden na een hartaanval wanneer je deze thee zou drinken. (7) 
BONUS#6: Matcha Groen

Michele Borboa MS van “She Knows”, schrijft dat Matcha thee een poedervorm is van groene thee beschouwd als het “ultieme functionele voedsel”.

Met het poeder kunnen smoothies worden gemaakt, “gebakken voedsel”, hartige groente- of vleesgerechten” en andere dingen die niet zouden worden verwacht van groene thee. Michelle noemt Matcha thee “groene thee met steroïden”. (8)

Volgens Michelle houdt het voordeel in:

 • Verbetert de stemming: Matcha staat erom bekend dat het al voor honderden jaren de stemming verbetert. Naar verluidt dronken Boeddhistische monniken het om te helpen bij hun meditaties, omdat het een “kalme alertheid” veroorzaakte vanwege de combinatie van cafeïne en aminozuren. L-theanine, een aminozuur in Matcha, ontspant de geest en is door velen gekend als een stemmingsverbeteraar. (8) 
 • Vet verbranden: Matcha is nog een andere thee die helpt bij gewichtsverlies. Michelle schrijft dat een “American Journal of Clinical Nutrition” studie heeft vastgesteld dat Matcha “de uitgifte van energie” doet toenemen en helpt met vet oxydatie. Onderzoekers hebben vastgesteld dat de effecten op gewichtsverlies en op de energie, de effecten van alleen cafeïne te boven gaan. (8) 
Door het te consumeren hebben ze vastgesteld, dat het de calorieën veel sneller helpt verbranden (“….van een normaal 8 tot 10% van de dagelijkse energie-uitgifte naar/tot tussen de 35 en 43 % van de dagelijkse energie-uitgifte”)

Hoewel veel (genees)middelen worden voorgeschreven/aanbevolen voor gewichtsverlies, evenals kruidenproducten zoals ephedra (eeuwig groene heester) – bijwerkingen hebben zoals op de hartslag en bloeddruk, is er bij Matcha vastgesteld dat dergelijke bijwerkingen niet voorkomen. (8)
 • Antioxidant superkracht: Experts vermelden dat wat betreft “voedingswaarde en gehalte aan antioxidanten” , 1 glas Matcha thee gelijk is aan 10 glazen normale groene thee. Matcha heeft meer antioxidanten dan het meeste eten, inclusief bosbessen en spinazie. Doordat Matcha een groene thee is zijn de antioxidanten vooral goed voor onze gezondheid. (8) 
Deze antioxidanten, schrijft Michelle, kunnen vroegtijdige veroudering voorkomen en zelfs kanker aanvechten. Van de verschillende types antioxidanten, zijn de catechinen de meest “krachtige”. (Naast groene thee komen deze alleen (en in veel mindere mate) in druiven, zwarte chocolade en wijn voor. In groene thee zitten vier soorten catechinen waarvan EGCG (uniek voor groene thee) de belangrijkste en meest onderzochte is.) Dit EGCG is gekend voor zijn eigenschappen om kanker te bestrijden en volgens een expert van de thee, bevat 60% van de catechinen van Matcha EGCG. (8)
 • Het verbeteren van voedselsmaken: Alhoewel dit geen voordeel is voor gezondheid, is het interessant en het waard om erover te leren. De aminozuren voorzien Matcha van zijn onderscheidende smaak. Om deze reden en nog anderen, gebruiken vele chefs (koks) het in hun maaltijden. Het kan worden gebruikt in allerlei gerechten, warm, koud, zoet of hartig. (8) 
Algemene voedingswaarde informatie: Volgens Michelle, zijn enkele algemene voordelen van Matcha:
 • Het helpen te voorkomen van kanker en andere soorten ziekten 
 • Het helpen met ontgifting 
 • Het verbeteren van de stemming 
 • Het regelen van bloedsuiker 
 • Het helpen om cholesterol te “beheren” 
 • Ondersteunen van de gezondheid van het hart (8) 
Michelle schrijft dat deze voordelen komen door de antioxidanten in de thee

(EGCG de meest opvallende). Het komt ook door de aminozuren…. Chlorofyl en de vitamines A, C en E*. Sommige voedingsstoffen blijven in het blad dat we verwijderen nadat we thee hebben gebrouwen, waardoor thee in poedervorm een voorsprong heeft op zijn tegenhanger (de voedingsstoffen blijven in de poedervorm). (8)

Conclusie


De volgende keer wanneer jullie genieten van een fijne, warme kop thee – groen of zwart, Oolong of een andere soort – herinner jullie zelf eraan dat jullie goed doen voor jullie lichaam. Het is geweldig dat een drank waar zoveel mensen van genieten het lichaam kan helpen op zoveel manieren en hopelijk dat dit artikel helpt jullie te vinden een thee die bij jullie past. Ik raad groene thee aan of frambozenthee met honing en zoals wij hebben geleerd, hebben we veel soorten om uit te kiezen.

Met een beetje experimenteren, vinden jullie, jij, misschien de perfecte thee.

Bronnen:

(1) “11 Incredible Green Tea Benefits”, Organic Facts, December 20, 2017
https://www.organicfacts.net/health-benefits/green-tea.html

(2) “5 Impressive Benefits of Black Tea”, Organic Facts, January 10, 2018 –
https://www.organicfacts.net/health-benefits/beverage/health-benefits-of-black-tea.html

(3) Christina Sarich, “9 Amazing Health Benefits of Chamomile Tea”, Natural Society, July 6, 2013
http://naturalsociety.com/9-amazing-health-benefits-of-chamomile-tea/
(4) “Chamomile Tea Benefits”, Nutritional Supplement Educational Centre
http://www.nutritional-supplement-educational-centre.com/chamomile-tea-benefits.html

(5) “Chamomile tea ‘may ease diabetes’”, BBC News, September 15, 2008
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7617294.stm

(6) Erin Pehlivan, “10 Amazing Benefits of Oolong Tea You Didn’t Know”, Life hack
http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/10-amazing-benefits-oolong-tea-you-didnt-know.html

(7) “Health Benefits of White Tea”, White Tea Guide
http://www.whiteteaguide.com/whiteteahealthbenefits.htm

(8) Michele Borboa MS, “Matcha: The healthiest green tea”, She Knows, September 16, 2009
http://www.sheknows.com/health-and-wellness/articles/811034/matcha-the-healthiest-green-tea

Disclaimer:


De gegevens in dit artikel zijn niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies, diagnose en/of behandeling, maar om een ieder te informeren over wat thee is en kan doen voor onze gezondheid. Het gebruik van de informatie en eventuele beslissingen, die genomen worden op basis van de informatie, is voor uw eigen verantwoordelijkheid. Raadpleeg bij een ziekte altijd uw arts/specialist en verander zelf nooit uw medicatie.

Bovenstaande is een artikel dat is verschenen in de “Weekly Awareness Guide”, (nieuwsbrief) voor de 277ste uitgave.

https://wesannac.wordpress.com/2017/12/11/5-tips-uninspired-spiritual-seeker/#more-4741

Deel vrijelijk

Over de schrijver:


Wes Annac, openhartige rebel, ergens in de twintig, ik ben een schrijver, blogger en een kanaal voor de creatieve uitdrukking van het Universum en ik heb de Cultuur van Bewustzijn gemaakt, tot een website. (dagelijks)

Ik ben geïnteresseerd in spiritualiteit, revolutie, muziek en de transformatie van transformatieve creatieve krachten gekend als liefde.

De cultuur van bewustzijn kenmerkt dagelijkse spiritueel en alternatief nieuws, artikelen die ik heb geschreven en meer. Het doel is te ontwaken en verheffen door het aanbieden van materiaal over de val van de planetaire elite en een nieuw voorbeeld van eenheid en spiritualiteit.

Ik heb bijgedragen aan een paar verschillende spirituele websites waaronder

http://themastershift.com
http://www.wakingtimes.com
http://goldenageofgaia.com
https://wakeup-world.com

En ik schrijf wekelijks een nieuwsbrief waar je tegen betaling je voor in kan schrijven. Is $ 11,11 per maand. Zie onderstaande link.

https://wesannac.wordpress.com/what-is-the-voice-within/celebrate-your-existence/ https://openheartedrebel.com

Als u, jij, jullie hebben genoten van dit bericht en mijn werk willen ondersteunen, overweeg alstublieft een bijdrage te sturen via PayPal to wesremal@yahoo.com.

Follow me on Facebook

(Wes Annac, https://www.facebook.com/openheartedrebel

and Twitter (Wes Annac,https://twitter.com/love_rebellion

Vertaald voor wakkermensen door Anja