woensdag 28 februari 2018

16 feiten die de meeste mensen niet over Fluoride weten / 26 februari 2018 door Edward Morgan


16 feiten die de meeste mensen niet over Fluoride weten


De meeste mensen geloven dat fluoride gunstig is voor de tanden en weigeren de nadelen ervan te in te zien. Bovendien hebben dezelfde mensen geen idee waar fluoride vandaan komt en de vele toxische toepassingen waar het voor wordt gebruikt, zoals de uitroeiing van kakkerlakken en ratten. In een recent bestandsuitwisseling review-tijdschrift werd fluoride geclassificeerd als een neurotoxine, vergelijkbaar met lood en arsenicum, maar overheidsinstanties en gezondheidsinstanties staan ​​er nog steeds op dat het goed voor je is.

~  BMSS

1. Fluoride is een carcinogeen

Fluoride bleek een dubbelzinnig carcinogeen te zijn van het Toxicological Program van het National Cancer Institute. [1]

Verdere studies door het New Jersey Department of Health hebben nu een 6,9 -voudige toename van botkanker bij jonge mannen bevestigd [2].

Eerdere studies hadden een toename van 5% gevonden in alle soorten kankers in gefluorideerde gemeenschappen. [3]

"In feite veroorzaakt fluoride meer kanker bij de mens, en veroorzaakt het dat sneller dan enig ander chemisch middel," verklaarde dr. Dean Burk PhD die meer dan drie decennia met het nationale kankerinstituut doorbracht.


Onderzoekers vermoeden een verband met kanker omdat de  helft van het ingenomen fluoride wordt afgezet in botten en fluoride de groei stimuleert aan het einde van de botten, waar osteosarcoom optreedt.

2. De meeste ontwikkelde landen fluorideren hun water niet

De meeste  ontwikkelde landen  fluorideren hun water niet. In West-Europa  verbruikt bijvoorbeeld slechts 3% van de bevolking gefluorideerd water. Slechts 11 landen in de wereld hebben meer dan 50% van de bevolking die gefluorideerd water drinkt: Australië (80%), Brunei (95%); Chili (70%), Guyana (62%), Hong Kong (100%), de Ierse Republiek (73%), Israël (70%), Maleisië (75%), Nieuw-Zeeland (62%), Singapore (100%) ) en de Verenigde Staten (64%). In totaal drinken wereldwijd 377.655.000 miljoen mensen kunstmatig gefluorideerd water. Dit vertegenwoordigt 5% van de wereldbevolking.


4. Gefluorideerde landen hebben niet minder tandbederf dan niet-gefluorideerde landen

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is er geen waarneembaar verschil in tandbederf tussen ontwikkelde landen die hun water fluoriden en degenen die dat niet doen. De daling in tandbederf die de VS de laatste 60 jaar heeft meegemaakt, die vaak wordt toegeschreven aan gefluorideerd water, heeft zich ook voorgedaan in alle ontwikkelde landen (waarvan de meeste  hun water niet  fluoreren). Wat de CDC altijd verzwijgt, is dat de tandbederfcijfers in alle  westerse landen "enorm achteruit zijn gegaan", ongeacht of het land ooit zijn water heeft gefluorideerd. Inderdaad, de meeste westerse landen fluorideren hun water niet en toch zijn hun tandbederf cijfers gedaald in hetzelfde tempo als de VS en andere gefluorideerde landen.

Er werd geen correlatie gevonden tussen het niveau van fluoride in water en cariës [7, 8, 9, 10, 11]. Er lijkt ook een genetisch gerelateerde toename van tandbederf te zijn voor Iberiërs, Indiërs, Native Americans en Aziaten. Verval is grotendeels gerelateerd aan het educatieve en economische niveau van de ouders. [12]

"Fluoridering is niet langer effectief", beweert Hardy Limeback, hoofd van het preventieve tandheelkundeprogramma van de Universiteit van Toronto, die zegt dat het toevoegen van de chemische stof aan water "schadelijker is dan heilzaam".

5. Gefluorideerd water beïnvloedt het IQ en ontwikkeling van neurologische gedrag bij kinderen.

Hoewel het bewezen is dat fluoride neurotoxiciteit veroorzaakt in diermodellen, heeft zeer weinig gepubliceerd onderzoek uitgewezen over acute fluoridevergiftiging en neurotoxiciteit bij volwassenen en kinderen. Een rapport  in een tijdschrift, gepubliceerd door het National Institute of Environmental Health Sciences, voerde een systematische beoordeling en meta-analyse uit van gepubliceerde studies om de effecten van verhoogde blootstelling aan fluoride en vertraagde neuro-gedragsontwikkeling te onderzoeken.


Een  studie gepubliceerd in Neurologia  toonde aan dat "de langdurige inname van fluoride aanzienlijke schade aan de gezondheid en in het bijzonder aan het zenuwstelsel kan veroorzaken." Dat was de conclusie in een overzicht van studies van onderzoekers Valdez-Jimenez, et al.

Onderzoekers Anna L. Choi, Guifan Sun, Ying Zhang en Philippe Grandjean hebben tot 2011 onderzoek gedaan naar de MEDLINE-, EMBASE-, Water Resources Abstracts en TOXNET-databases voor in aanmerking komende studies.

Het gestandaardiseerde gewogen gemiddelde verschil in IQ-score tussen blootgestelde en referentiepopulaties toonde aan dat populaties in hoge fluoridegebieden significant lagere IQ-scores hadden dan diegenen die in lage fluoridegebieden leefden.


6. Fluoride verhoogt de onvruchtbaarheid

De onvruchtbaarheid bij vrouwen bleek te stijgen met waterfluoridering. Wetenschappers van Food and Drug Administration (FDA) rapporteerden een nauwe correlatie tussen afnemende totale vruchtbaarheidspercentages bij vrouwen in de leeftijd van 10 tot 49 jaar en toenemende fluoridespiegels.

Ze rapporteerden ook dat een overzicht van alle tot nu toe uitgevoerde dierstudies aantoont dat fluoride de vruchtbaarheid bij de meeste diersoorten nadelig beïnvloedt. [6]

7. Fluoridering is geen "natuurlijk" proces en fluoride is GEEN NUTRIËNT.

Fluoride komt van nature voor in sommige gebieden, wat leidt tot hoge niveaus in bepaalde watervoorzieningen "van nature". Fluoridatie-voorstanders gebruiken dit vaak om de veiligheid te ondersteunen, hoewel natuurlijk voorkomende stoffen niet automatisch veilig zijn (denk bijvoorbeeld aan arsenicum).

Verder is het fluoride dat aan de meeste watertoevoer wordt toegevoegd niet de van nature voorkomende variëteit maar eerder fluorosiliciumzuur, dat wordt gevangen in luchtvervuilingsbestrijdingsinrichtingen van de fosfaatkunstmestindustrie. Zoals FAN meldde:

"Dit gevangen fluoride zuur is het meest vervuilde chemische toegevoegd aan de openbare watervoorziening, en kunnen extra risico's als die welke door natuurlijke fluoriden worden aangeboden. Deze risico's omvatten een mogelijk gevaar voor kanker door het verhoogde arseengehalte van het zuur en een mogelijk neurotoxisch gevaar door het vermogen van het zuur - onder bepaalde omstandigheden - door de erosie van oude leidingen van lood te vergroten."

De term "fluoridesupplement" is een verkeerde benaming omdat het impliceert dat het product een voedingssupplement is, zoals calcium en andere voedingsstoffen. Fluoride is echter  geen voedingsstof. Een voedingsstof is iets waar het lichaam een ​​fysiologische behoefte aan heeft - ze zijn niet optioneel; we  hebben  ze nodig.

De term "fluoridesupplement" is ook een verkeerde benaming omdat de meeste voedingssupplementen zonder recept kunnen worden gekocht (dus zonder recept). Fluoridesupplementen kunnen echter niet over de toonbank worden gekocht; ze zijn alleen op recept verkrijgbaar bij een erkende tandarts of arts.

8. Fluoride verhoogt de fluorose

Fluorose is een defect van tandglazuur veroorzaakt door te veel fluoride-inname gedurende de eerste 8 levensjaren. Ondoorzichtige witte vlekken en bruine, lelijke tanden worden veroorzaakt door fluoride. Fluorose treft momenteel een op de vijf of meer kinderen in deze natie, hoewel het zelden wordt gezien in Californië.

Californië is de minst gefluorideerde staat met minder dan 16% van de bevolking die kunstmatig gefluorideerd water drinkt.

Veel voorkomende oorzaken van fluorose zijn: gefluorideerd drinkwater (met name tijdens de kindertijd), inname van fluoride tandpasta, gebruik van fluoridetabletten en consumptie van verwerkt voedsel gemaakt met gefluorideerd water.

9. Fluoride verkalkt de pijnappelklier

Een Britse onderzoeker ontdekte dat de cellen in de  pijnappelklier (een klier die verkalkte afzettingen bevat die fluor bevatten) net zo gevoelig was voor fluoride-geïnduceerde toxiciteit als de tandvormende cellen. In tegenstelling tot de tanden kan de pijnappelklier echter niet met het blote oog worden gezien. Zoals de onderzoeker opmerkte: "De veiligheid van het gebruik van fluoriden berust uiteindelijk op de aanname dat het ontwikkelende glazuurorgaan het meest gevoelig is voor de toxische effecten van fluoride. De resultaten van deze studie suggereren dat -de pijnappelkliercellen mogelijk zo gevoelig zijn voor fluoride als het ontwikkelende glazuurorgel." De pijnappelklier bestuurt je innerlijke klok, zorgt voor een goede nachtrust, werkt met je bijnieren om stress te behandelen, houdt de thymus vast en verzorgd voor, en communiceert 24/7 met de rest van het endocriene systeem over hoe het gaat.


10. Fluoride is NIET GOEDGEKEURD door de FDA

Zoals de FDA al lang heeft erkend, is fluoride niet nodig voor de menselijke gezondheid of ontwikkeling. Wanneer het wordt gebruikt om ziekte te voorkomen, beschouwt de FDA daarom fluoride als een medicijn.

·       FDA heeft nooit een fluoridesupplement goedgekeurd als veilig en effectief.
·       FDA heeft twee fluoridesupplementen afgewezen (Enziflur & prenatale fluoride)
·       FDA gaf in 2000 onjuiste informatie aan het Congres door te vermelden dat de FDA een fluoridesupplement "nooit heeft afgewezen".

11. Fluoride is zeer giftig, maar het is de drug die wordt toegevoegd aan openbaar water.

Fluoride wordt toegevoegd aan drinkwater om een ​​ziekte te voorkomen (tandbederf) en wordt als zodanig een geneesmiddel volgens de FDA-definitie. Terwijl voorstanders beweren dat dit niet anders is dan het toevoegen van vitamine D aan melk, is fluoride geen essentiële voedingsstof. Veel Europese landen hebben fluoride afgewezen, juist omdat het toedienen van medicijnen via de watervoorziening ongepast zou zijn. Waterfluoridering is een vorm van massamedicatie die u het recht op geïnformeerde toestemming ontzegt.

De International Academy of Oral Medicine and Toxicology heeft Fluoride geclassificeerd als een niet-goedgekeurd tandheelkundig medicijn vanwege de hoge toxiciteit.

12. De meeste mensen zijn overmatig blootgesteld aan fluoride vanwege het pesticide kryoliet dat wordt gevonden in de consumptie van druivenproducten, met name witte druiven, die in de VS zijn geteeld

Veel sapdranken die niet als "druivensap" worden aangeduid, gebruiken druivensap als vulstof. Het gebruik van cryoliet vervuilt dus  veel sappen  met fluoride.

Kryolite mag ook aan de volgende producten worden toegevoegd (hoewel het onduidelijk is hoeveel producenten dit feitelijk doen en wat de resulterende fluorideconcentraties zijn):

Abrikoos, Broccoli, Spruitjes, Kool, Bloemkool, Citrusvruchten, Collards, Aubergine, Boerenkool, Kiwifruit, Koolrabi, Sla, Meloen, Nectarine, Perzik, Peper, Pruim, Pompoen, Pompoen (zomer en winter), Tomaat en een aantal van Bessen (Blackberry, Blueberry (Huckleberry) Boysenberry, Cranberry, Dewberry, Loganberry, Raspberry, Strawberry, Youngberry).

De belangrijkste manier om blootstelling aan fluoride door kryoliet te voorkomen, is het vermijden van het kopen van niet-biologische druivenproducten, met name dranken gemaakt van witte druiven.

13. Organische geneesmiddelen van USDA hebben fluoride toegelaten om het  organische label niet te besmetten.

Fluoride is een persistent en niet-afbreekbaar gif dat zich ophoopt in aarde, planten, dieren in het wild en mensen. Veel biologische boeren weten mogelijk niet dat deze zeer giftige stof  is toegestaan ​​voor gebruik in het National Organic Standards het (NOS) -programma, omdat de aanwezigheid ervan verborgen is. Het is echter toegestaan ​​als natriumfluoride weggestopt in de US EPA List 4 Inerts ("Inerts die voldoende gegevens hebben om te onderbouwen dat ze veilig kunnen worden gebruikt in pesticidenproducten, volgens EPA."), Die zijn toegestaan ​​voor gebruik in de NOS . Het is ook toegestaan ​​in Beendermeel (die 1000 ppm - of meer - fluoride) kan bevatten, ook opgenomen in US EPA List 4 Inerts ("Inerten algemeen als veilig beschouwd, dwz maïskolven en koek kruimels", aldus EPA).

14. Fluoride is gekoppeld aan de leidende doodsoorzaak

Afhankelijk van het land is hart- en vaatziekte meestal de nummer één of twee doodsoorzaak. Een studie gepubliceerd in  Nuclear Medicine Communications Journal  heeft geconcludeerd dat een verhoogde opname van fluoride in slagaders kan worden geassocieerd met een verhoogd cardiovasculair risico.

15. De meeste theeën bij supermarktdetailhandels bevatten giftige niveaus van fluoride

Het drinken van goedkopere theemengsels bij grote kruidenierswinkels kan het niveau van de fluorideconcentratie van mensen verhogen tot toxische niveaus en ze een verhoogd risico op skelet- en tandziekten geven, zo stelde een University of Derby vast. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift  Food Research International .

Zie het belangrijkste NIEUWE feit, # 16 onder de bronnen.

Academische Bronnen:

1. Maurer, et. al., Fluoride een dubbelzinnig carcinogeen J. National Cancer Institute 82, 1118-26, 1990
2. Cohn, Perry D. Ph.D. Een epidemiologisch rapport over fluoridering van drinkwater en osteosarcoom bij jonge mannen New Jersey Afdeling Gezondheid, Milieudienst, Trenton NJ 8 november 1992
3. Yiamouyiannis, JA en Dean Burk, "Fluoridation and Cancer: Age Dependence of Cancer Mortality Related to Artificial Fluoridation," Fluoride, Vol. 10 # 3 (102-123) 1977
4. Heupfractuurtarieven gerelateerd aan gefluorideerd water Journal of the American Medical Association 264 (4): 500-502 1990
5. JC Robins en JL Ambrus, "Studies over osteoporose IX. Effect van Fluoride op door steroïden geïnduceerde osteoporose, "Research Communications in Chemical Pathology and Pharmacology, Volume 37, No. 3, pp. 453-461 (1982)
6. Freni SC, Journal of Toxicology and Environmental Health, 42: 109-121, 1994
7. Diesendorf M. Tandbederf niet gerelateerd aan fluoride-inname uit water Nature Vol. 322 10 juli 1986
8. Colquhoun J. Tandbederf met betrekking tot de economie van het gezin Amerikaans laboratorium 17: 98-109 1985
9. Colquhoun J. Community Dentistry and Oral Epidemiology 13: 37-41 1985
10. Dr. John Yiamouyiannis verklaring zowel in zijn boek (Fluoride the Aging Factor "pub Health Action Press 2nd ed. 1986) en tijdens debatten niet aangevochten door de ADA of anderen.
11. Ziegelbecker D. Fluoride 14; 123-128 1981
12. Steelink en Jones Fluoride in het gemeentelijke water van Tucson met betrekking tot voeding en etnische oorsprong Internationale Academie voor Mondelinge Geneeskunde en Toxicologie Maart 95
13. Colquhoun J. Fluoride Vol. 23 # 3 juli 90
14. Colquhoun J. Community Health Studies 11: 85-90 1987

Webbronnen : mercola.com 

Dr. Marianna Pochelli  is doctor in de natuurgeneeskunde en is gespecialiseerd in de behandeling van ziekten door middel van superfoods en kruidenstrategieën. Ze promoot actief ontgifting, colonzuivering en een vegetarische levensstijl met behulp van levend voedsel als platform voor gezondheid.


BodyMindSoulSpirit Addendum :

16. s'Werelds Leidend Review Journal somt fluoride op als neuorotoxine, vergelijkbaar met lood en arseen.


Als je fluoride onderzoekt, zul je zien dat het het hoofdingrediënt is in rattengif en Prozac. Bovendien gebruikte Hitler het in de concentratiekampen om de gevangenen onderworpen te houden. Daarom zit het in ons drinkwater .... om een ​​onderdanige, conformistische maatschappij te creëren die niets in vraag stelt.

Vertaling: gezondontwaken.blogspot.nlWij vragen om uw ondersteuning
Lieve mensen, wanneer u ons werk waardeert, vragen wij u te overwegen
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

Alvast bedankt, Ine & Martien