vrijdag 7 juli 2017

Weekupdate Leefbewust / 7 Juli 2017 / Ron Fonteine

Weekupdate Leefbewust
7 Juli 2017 / Ron Fonteine

Beste lezer

Ondanks de komende vakantie periode toch veel nieuws deze week. Ik heb flink doorgebuffeld en toch weer zo'n 1000 links voor je verzameld die je kunt terugvinden op de site onder de dagelijkse updates.

Mensen die lid zijn van de dagelijkse nieuwsbrief krijgen de dagupdates al de avond ervoor in hun mailbox. Tijdens de zomervakantie schrijf ik geen columns, wel een kort voorwoord voor de wekelijkse nieuwsbrief en uiteraard gaan de nieuwsbrieven en updates van de site zoveel mogelijk door deze zomer want nieuws is er genoeg, ik zal wel wat snipperdagen pakken.

Naar aanleiding van alle ophef rondom de pesticide Roundup (glyfosaat) van Monsanto en de vele slachtoffers in landen die GMO soja verbouwen is het misschien tijd om een nieuwe naam voor deze soja in te voeren, na sjoemeldiesel en sjoemelsigaretten is het nu tijd voor sjoemelsoja.

GMO soja is een belangrijk onderdeel geworden van veevoer voor de bioindustrie, oud minister Gerda Verburg was een groot fan van deze gemanipuleerde voeding want het was zo lekker goedkoop. Maar we weten intussen goedkoop is duurkoop.