vrijdag 23 juni 2017

Weekupdate Leefbewust / 23 Juni 2017 / Ron Fonteine

Weekupdate Leefbewust
23 Juni 2017 / Ron Fonteine

Beste lezer

Dacht je eindelijk verlost te zijn van dat eeuwige demoniseren van cholesterol en verzadigde vetten begint door de Amerikaanse Hartstichting het hele verhaal weer opnieuw. We weten intussen dat dit soort "neutrale" clubs vaak zeer nauwe banden hebben met de voedingsindustrie die graag de schaapjes bij de margarine kudde willen houden.

Na een overdosis transvetzuren was er een overdosis linolzuur gevolgd door een overdosis plantensterolen en de handel bloeit weer als nooit tevoren.Uiteraard papegaaien de mainstream media weer in koor na hoe slecht die verzadigde vetten toch wel niet voor ons zijn, de tropische duivel is opnieuw kokosolie. De kokosolie die al in de jaren vijftig werd verdoemd door de industrie omdat men bij onderzoek niet de gewone kokosolie gebruikte maar een geharde versie bomvol transvetzuren die menig proefdier een nog korter leven bezorgde.

De industrie wilde zo graag haar maisolie en zonnebloemolie in de schappen zien want die zou gezonder zijn dan kokosolie en echte boter. Het zou ons leven verlengen. En laat nu juist die margarine industrie ons 40 jaar lang vol hebben gestopt met die transvetzuren en elke vorm van een verbod ertegen decennialang te hebben gesaboteerd.