vrijdag 26 mei 2017

Weekupdate Leefbewust / 26 mei 2017 / Ron Fonteine

Weekupdate Leefbewust
26 mei 2017 / Ron Fonteine

Beste lezer,

Na een zonnige Hemelvaartsdag toch nog een flinke update met veel nieuwtjes. Helaas deze week geen gelegenheid gehad een column te schrijven want ik miste een werkdag. 

In het nieuws deze week geen details over de partijen die de chemische lozingen in de Merwede door de fabrikant van Teflon opnieuw blijven toestaan.
Opnieuw is het belang van consumenten ondergeschikt aan die van een multinational die reeds eerder de omgeving van hun fabriek in de VS mocht vervuilen. Dus ik heb maar even in kaart gebracht wie dit verbod hebben gesaboteerd, waren weer de bekende namen:


Afgelopen week was er bij omroep Max een programma waarbij huisartsen mogen bepalen of een natuurlijke geneeswijze verder onderzocht moet worden. Is een beetje de autobranche laten bepalen wat een goede fiets is.

Dus je kunt rare dingen verwachten dan. Een dogmatische huisarts snapte niet helemaal waarom gember migraine klachten kon verminderen. Deze expert wist wel dat gember ontstekingen remt maar snapt niet de link met migraine. Migraine kan getriggerd worden door ontstekingen omdat die de stikstofmonoxide in je bloed verhogen.

Als deze te hoog wordt krijg je dus meer pijn in je bloedvaten. Daarom deed UMC Leiden in 2003 al onderzoek naar de rol van B12, dat is namelijk een stikstofmonoxide verlager.