vrijdag 19 mei 2017

Magnetronvoer uiterst slecht en schadelijk. Wist je dat deze chemische troep er in zit? / 18 mei 2017

Magnetronvoer uiterst slecht en schadelijk. Wist je dat deze chemische troep er in zit?
18 mei 2017

 Magnetronvoer uiterst slecht en schadelijk. Wist je dat deze chemische troep er in zit?

Veel mensen zijn na een lange dag werken te moe om te koken. De magnetron biedt in zulke gevallen uitkomst.

Het apparaat is in 1953 uitgevonden en vandaag de dag besteedt de bevolking ieder jaar miljarden aan magnetronmaaltijden.

Groot-Brittannië is het land in Europa waar de meeste kant-en-klaarmaaltijden worden genuttigd, schrijft de Daily Mail. Britten kopen elk jaar voor drie miljard pond (3,5 miljard euro) aan magnetronmaaltijden.

Vleeslijm
Maar zijn ze wel zo gezond? Niet echt, aldus de krant. Zo zit er in veel van deze maaltijden vleeslijm en bevatten ze soms meer suiker dan een blikje cola.
Goedkope stukken vlees worden aan elkaar gelijmd met behulp van transglutaminase, ook wel vleeslijm genoemd. Dit enzym is betrokken bij verschillende auto-immuunziekten zoals coeliakie.
Vlees wordt ook aan elkaar gelijmd met behulp van collageen, dat wordt gewonnen uit beenderen van dieren.


Haar
Magnetronmaaltijden blijken verder bomvol suiker te zitten en ingrediënten te bevatten die tot wel 1,5 jaar houdbaar zijn. En wat dacht je van een kunstmatige vorm van vitamine E die uit petroleum wordt gewonnen?
Veel van deze maaltijden bevatten het aminozuur L-cysteïne, dat wordt gehaald uit veren, varkenshaar en zelfs mensenhaar.
De verpakking van kant-en-klaarmaaltijden bevat chemische stoffen die tijdens het opwarmen in het eten terecht kunnen komen.

Belasten
Het gaat onder meer om ftalaten, die zijn gelinkt aan gezondheidsproblemen waaronder geboorteafwijkingen en een lager IQ.
Al dat magnetronvoer heeft er mede voor gezorgd dat twee derde van alle Britse volwassenen te zwaar is.
“Die extra gifstoffen belasten ook je spijsverteringssysteem en immuunsysteem,” zi voedseldeskundige Rick Hay.

Straling
“Ze kunnen een schadelijk effect hebben op vruchtbaarheid, hormoonbalans, bloeddruk, het hart en de bloedvaten, stemming en libido,” voegde hij toe.
De straling die de magnetron uitzendt kan daarnaast invloed hebben op je concentratie en slaappatroon.