vrijdag 7 april 2017

Weekupdate Leefbewust / 7 april 2017 / Ron Fonteine

Weekupdate Leefbewust
7 april 2017 / Ron Fonteine

Beste lezer,

Weer een drukke week achter de rug met veel interessant nieuws. Gisteravond nog een uitzending van Jeroen Pauw zitten kijken met een positief item over de week van autisme.


Met het huidige strakke werkschema heb ik op dit moment per dag zo'n 150 nieuwtjes en videos, van maandag tm zaterdag. Ben je geabonneerd op de dagelijkse updates dan heb je iedere ochtend een overzicht in je mailbox. 
Ben je niet lid dan kun je gewoon elke dag even kijken op de site. 

Sinds twee weken maak ik elke dag voor mijzelf een kort lijstje met de belangrijkste nieuwtjes van die dag. De reden is eigenlijk simpel, ik verwerk deze onderwerpen dan weer in de wekelijkse column en radio uitzending zodat drukke mensen toch de belangrijkste zaken van de week niet hoeven te missen.

Daarnaast plak ik deze korte lijstjes in een grote tekst file zodat ik later weer snel goede links kan terugvinden mbt een bepaald thema. En deze file geeft ook weer een goed tijdsbeeld als je dan jaren later gaat terug kijken naar wat er speelde in deze periode. Waardevolle documenten. Ik merk dat nu al als een aktueel thema zoals kunstgras of manuka honing in het nieuws komt en ik zie dat ik dit 10 jaar geleden al eens op de site heb gezet. Destijds nam niemand het onderwerp nog serieus, nu is dat gelukkig veranderd. En over weer 10 jaar zijn die autobanden in kunstgras gewoon verboden want zo langzaam gaan dat soort processen. 


Ook was er deze week nieuws over aluminium hydroxide dat in vaccins wordt gebruikt en wel degelijk schade aan de spieren kan veroorzaken maar ook neurotoxisch is, ook in kleine hoeveelheden.

Verder is er weer een verband ontdekt tussen fijnstof in grote steden en borstkanker. Deze fijnstof zorgt voor borsten met een hoge densiteit/dichtheid en dit wordt dan weer gelinkt aan een groter risico op borstkanker.

We leven in een zwaar vervuild land mede door miljoenen dieren in de dieronterende bioindustrie en relatief veel inwoners en druk verkeer in een relatief klein gebied. Ik heb op nieuwskanaal.com ooit een kaart met stikstofdioxide gezet waarbij Nederland net zo vervuild is als industriegebieden in China en Duitsland.

Door de overvloed van electromagnetische golven van vele zendmasten wordt volgens een Nederlandse ingenieur het fijnstof nog gevaarlijker omdat het dieper in je weefsel kan doordringen. Ik had deze week nog een video op de site van een flat in Haarlem waarbij de zendmast pal voor de flat was gezet ipv erop dus nog meer belasting en klachten voor de bewoners die ook fel protesteerden.

De mast is na veel publiciteit op 5 april verplaatst. Maar je ziet goed hoe naief de overheid is met het afgeven van vergunningen aan de telecomindustrie die dezelfde strategie volgt als bedrijven als Monsanto en Philip Morris, tot de laatste snik de risico's blijven ontkennen.

En ook Monsanto kwam deze week weer aan de beurt. Hun omstreden pesticide glyfosaat werd weer genoemd in een nieuwe studie. Hoe hoger de hoeveelheid glyfosaat in het lichaam van een zwangere vrouw hoe kleiner de baby en hoe korter de zwangerschap, doet me denken aan de schade door roken en alcohol.

Ik zag trouwens deze week ook een nieuw onderzoek dat aantoonde dat milieuvervuiling bij ouderen voor kleinere hersenen zorgt, iets dat je ook ziet bij chemo, de bekende chemo brains waarvan je veel last kunt krijgen. De golf van hersenziektes die op ons afkomt kan daar alles mee te maken hebben.

Op wi-fi gebied kwam er een onderzoek naar buiten waarbij proefdieren werden blootgesteld aan deze straling en daardoor moeite kregen met de informatie verwerking in de hersenen. Iets dat me ook opvalt op internet, veel mensen kunnen alleen nog korte stukjes lezen en zich niet meer genoeg concentreren op de langere artikelen waardoor ze veel belangrijke details gaan missen van het nieuws.

Met name kinderen kunnen hierdoor concentratie problemen krijgen, een probleem van deze tijd, overprikkeling. Het blauwe licht verstoort de slaap en het immuunsysteem en de straling de concentratie en het prikkel gevoelige zenuwgestel. 

Het is ook niet vreemd wanneer mobiele zenders continue op je zenuwgestel en hersenen gaan pulsen, ik verwacht ook dat de generatie van mijn kinderen door deze nieuwe belasting eerder een burnout gaan krijgen want niet alleen de eisen van de maatschappij gaan steeds verder omhoog maar ook de electronische belasting, intensieve menshouderij noemen ze dat, het rendement moet omhoog en wordt je ziek dan sta je met je rug naar de muur. De participatie maatschappij is niets meer dan een model met een hoger rendement voor de bedenkers, de burger betaalt een steeds hogere prijs. Er is geen 300 miljoen voor extra zorg in verpleegtehuizen maar wel 150 miljoen voor een nieuw vliegtuig en paleis voor een zonnekoning met een familievermogen van minimaal 800 miljoen euro. 

Daarnaast is er geen zekerheid meer qua werk en inkomen en is er veel angst en onrust in de wereld door terreur door zowel terroristen als overheden die langzaam afglijden naar totalitaire dictaturen.

Wil je op de hoogte blijven van belangrijk nieuws mis dan mijn columns niet, ik neem de laatste nieuwtjes mee en geef ook tips door die ik online ontdek of per email ontvang van lezers. Het nieuws dat vandaag nog binnenkomt kun je morgenochtend op de site vinden zodat er ook in het weekend genoeg leesvoer is. Zondag nemen we weer een uitzending van dotcom radio op. Ik doe het thema gezondheid en Mike en Henk focussen meer op politiek nieuws. Wil je door de week politiek nieuws volgen kijk dan op forbiddensource.com

Veel lees- en kijkplezier

Ron Fonteine 


Nieuw op de website


Populair in onze webwinkel


Lezingen in Soest
  1. Een mooie huid komt van binnen uit - vrijdag 21 april 2017
  2. Workshop kiemen kweken met Suzanne Poot - zondag 14 mei 2017
  3. Juglen Zwaan - Basiscursus goede voeding - zondag 18 juni 2017


Dagelijkse nieuws updates per email
Wil je dagelijks op de hoogte blijven abonneer je dan op onze dagelijkse updates per email en mis dan niets meer. Iedere ochtend ruim 100 nieuwtjes en videos in je email van de laatste 24 uur uit binnen- en buitenland en de laatste toestand in de kosmos zoals zonnestormen, zonnevlammen etc. Je kunt je hier aanmelden voor de dagelijkse updates.


Agenda uitjes in Nederland


Data exclusief voor de Leefbewust leden


Gezocht vrijwilligers

Wil je ook mee helpen met het vertaalwerk van Engelstalige artikelen,
email ons dan via: ugamedia@wirehub.nl Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel