donderdag 6 april 2017

Langdurig gebruik van antibiotica kan het risico op darmkanker verhogen / By PAUL ANTHONY TAYLOR


Langdurig gebruik van antibiotica kan het risico op darmkanker verhogen
6 April 2017 / By PAUL ANTHONY TAYLOR

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat mensen die antibiotica voor langere tijd innemen een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van poliepen in de dikke darm, een bekende voorloper van darmkanker. Gepubliceerd in het tijdschrift Gut, voegt het onderzoek verder gewicht toe, door aan te tonen dat het behoud van een gezonde darmflora een belangrijke rol kan spelen bij de preventie van kanker. Met antibioticaresistentie nu een groeiend wereldwijd probleem, en natuurlijke initiatieven ter bestrijding van infecties die reeds zijn ontdekt, geeft de studie ook een tijdige herinnering over de dringende noodzaak om onze systemen voor gezondheidszorg te transformeren richting het gebruik van veilige, natuurlijke, preventieve methoden die vrij zijn van bijwerkingen.


Om hun onderzoek uit te voeren, analyseerde de onderzoekers de medische dossiers van 16.642 vrouwelijke verpleegkundigen die 60 jaar of ouder waren in 2004. Van de vrouwen die voor twee maanden of langer antibiotica hadden genomen toen zij tussen de 20 en 39 waren, vonden ze een zesendertig procent hoger risico om te worden gediagnosticeerd met een poliep (in vergelijking met vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie die de medicijnen niet hadden gebruikt). Vrouwen die antibiotica voor twee of meer maanden tussen de leeftijden van 40 en 59 genomen hadden, hadden negenenzestig procent meer kans te worden gediagnosticeerd met een poliep. Het nemen van de antibiotica voor ten minste vijftien dagen tussen de leeftijden van 20 en 39, en dan weer tussen de 40 en 59, resulteerde in een drieënzeventig procent verhoogd risico.

Gezien het feit dat antibiotica bekend staat dat het de darmflora fundamenteel wijzigt door het verminderen van de diversiteit en het aantal bacteriën, suggereren de onderzoekers dat het gebruik ervan een cruciale rol kan spelen in de ontwikkeling van darmkanker.

Natuurlijke alternatieven voor het beheersen van infecties

Krantenkoppen waarschuwen ons vaak dat antibiotica-resistente  “superbacteriën” één van 's werelds meest urgente gezondheidsproblemen zijn geworden. Verklarende dat we op de drempel staan van een post-antibioticum tijdperk, stellen zij dat, halverwege deze eeuw superbacteriën miljoenen mensen per jaar zouden kunnen doden. Het is echter opmerkelijk, wanneer de vraag wordt opgeworpen met betrekking tot welke alternatieve benaderingen beschikbaar er zouden zijn voor het onder controle houden van infecties, wordt geen melding gemaakt van de belangrijke rol die gespeeld wordt door essentiële microvoedingsstoffen in het goed functioneren van het immuunsysteem.

In de huidige tijd, waarderen zelfs veel artsen nog niet volledig de mate waarin micronutriënten alle belangrijke stappen ondersteunen voor het opbouwen van een effectieve immuunrespons. Deze stappen omvatten niet-specifieke afweer componenten zoals de synthese van interferon en de functie van fagocyterende cellen; de beschermende anti-microbiële belemmeringen door de huid, slijmvliezen, tranen, speeksel en maagsap; en de productie van antilichamen en optimalisatie van celgemedieerde immuniteit. Om met succes een natuurlijke voorkoming en bestrijding van infecties te krijgen, moeten we dan ook begrijpen wat de beste manier is om te profiteren van deze eigenschappen.

Gebruik maken van voedingsstoffensynergie


Bij het zoeken naar alternatieven voor antibiotica, wenden veel mensen zich in eerste instantie tot vitamine C. Hoewel deze populaire immuun-supporting vitamine natuurlijk een goed begin, het gebruik ervan op zich betekent het missen van de indrukwekkende extra immunologische voordelen die afkomstig kunnen zijn door gebruik te maken van voedingsstofsynergie.

Vitamine C is zeker noodzakelijk om het immuunsysteem te ondersteunen, maar het werkt veel efficiënter in combinatie met extra micronutriënten zoals zink, selenium en quercetine. Andere voedingsstoffen die kunnen helpen bij het optimaliseren van de witte bloedcellen en het immuunsysteem zijn onder andere vitamine A en B-vitamines, evenals sporenelementen zoals ijzer en koper. Het gebruik van zorgvuldig uitgebalanceerde synergistische combinaties van dergelijke microvoedingsstoffen, zoals ontwikkeld door wetenschappers van het Rath Research Institute onder leiding van Dr. Aleksandra Niedzwikeci, heeft wetenschappelijk bewezen de witte bloedcellen te optimaliseren en het immuunsysteem te versterken.

Terwijl antibiotica ongetwijfeld vele levens hebben gered, groeit het bewijs dat, zoals met alle geneesmiddelen, het gebruik ervan - en in het bijzonder hun overmatig gebruik - een risico met zich mee kan brengen op de lange termijn problemen. Dus, de mogelijkheid is als we uiteindelijk het punt dat mondiale systemen in de gezondheidszorg routinematig gebruik van voedingswaarde en een cellulaire geneeskunde benaderingen voor het voorkomen en bestrijden van infecties bereiken, is dat de daaruit voortvloeiende vermindering van het gebruik van antibiotica kan leiden tot een significante vermindering van sterfgevallen door darmkanker. Met bijna 1,4 miljoen nieuwe gevallen van deze ziekte wereldwijd gediagnosticeerd in 2012 alleen al, zou die prestatie ongetwijfeld een zeer positieve stap in de richting ons uiteindelijke doel van onze Foundation zijn, Gezondheid Voor iedereen.

 PAUL ANTHONY TAYLOR

Dr. Rath Health Foundation


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl